Dag 5: Koblenz Mainz 113,5 km

Gisteravond een hapje gaan eten op een terras in Koblenz. Koblenz is een mooie stad. De camping ligt aan de Rijn en je hebt uitzicht op het punt waar de Moezel in de Rijn uitkomt, de zo genoemde Deutches Eck. Daar staat ook een groot beeld van Kaiser Wilhelm, symbool van de Duitse eenheid.
Harm Jan was al vroeg uit de veren en om half acht zaten we al weer op het stalen ros. Je kon goed merken dat we het Ruhrgebied achter ons gelaten hadden. Het Rijndal wordt omzoomd door heuvels, waar pittoreske dorpjes tegen aan geplakt zijn. Ook barst het van de kastelen en ruïnes wat aangeeft dat de Rijn een belangrijke handelsroute was en nog steeds is.
In Boppard hebben we een rustpauze ingelast voor de noodzakelijke boodschappen en uiteraard koffie mit Kuchen.
Oberwesel is een mooi dorpje c.q. stadje met vakwerkhuizen. Ook Bachbarach is zo'n bezienswaardig plaatsje waar we enige tijd hebben doorgebracht.
Vanaf Bingen hebben we kilometers een karrespoor gevolgd. Niet direct vlot fietsen 🚴. Maar uiteindelijk kwamen we uit bij een soort uitbater van een grote schuur waar je eigenlijk alleen maar bier kon krijgen. De eigenaar zat 📺 te kijken en op een groot bord lagen allemaal afgekloven botjes (kip?).
We hebben toch 2 glazen frisdrank kunnen krijgen onder voorwaarde dat we de glazen terug zouden brengen. Dit alles speelde zich af in Ingelheim Nord.
Verder langs de Rijn naar Mainz waar we om 4 uur een ⛺ hebben gevonden.
Dit is de vijfde dag en we hebben bijna 530 km gefietst, een goed gemiddelde. Morgen gaan we weer verder maar dan langs de Mainz richting Regensburg.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Dag 7: Mainflingen Bad Mergendheim 134,7 km

Fietstocht Enschede München