Dag 7: Mainflingen Bad Mergendheim 134,7 km

Vanochtend weer op tijd (7.45 uur) op de fiets. De route is aan de andere kant van de Mainz, maar verderop wordt de Main gekruist en zitten we weer op het goede pad.
In het begin weer veel 🏭, minder leuk 🚲. In Grosswaldstadt zijn we toe aan koffie. We strijken neer bij een grote supermarkt op een terrasje en voorzien ons tevens van de benodigde levensmiddelen.
Tegen een uur of twaalf wordt het weer warm. Een kleine tussenstop in Miltenberg. Een mooi bezienswaardig stadje. De Laurentielkapel en de Manzer Tor stammen uit 1380. Na Miltenberg komen we in het dal van de Erfa. Hier wordt het wat meer klimmen, maar het is goed te doen.
Dan gaat het richting Hardheim, een paar venijnige klimmetjes, maar ook een lange afdaling.
In Hardheim hebben we het eigelijk wel gehad, maar er is geen ⛺ of B&B in de buurt te bekennen. Noodgedwongen moeten we door naar Tauber Bischoffheim. Ook daar weer een laken van het zelfde pak. De eerstvolgende camping lag nog ruim 20 km bij Bad Nergendheim.
Na een vermoeiende dag en ruim 130 km kwamen we daar aan om ca half zeven. Gelukkig had de eigenaar nog een flinke pils beschikbaar en heeft hij de kok gebeld. Die kwam even later op zijn scooter aan en heeft ons voorzien van een voedzame maaltijd

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fietstocht Enschede München